Toepassing

Spekbanden

Spekband hardsteen op maat

Heeft u ze al eens gespot? De banden die vaak om huizen heen zitten ter versiering. Een dergelijke band wordt ook wel een spekband genoemd. Wij van Koen Sterken Natuursteen vinden het een waardevolle toevoeging aan huizen. Een spekband is een onderbrekend niet-constructief sierelement in het metselwerk, tussen de bakstenen van een gebouw. Spekbanden lopen meestal aan de voorkant schuin af en hebben net als raamdorpels een klein overstek van minimaal 40 รก 50 millimeter. Aan de onderzijde van de spekband hangt een waterkering, om te voorkomen dat het water langs de gevelstenen naar beneden loopt. De spekbanden worden vaak op gelijke hoogte met het raamdorpel toegepast, zodat ze mooi in elkaar overlopen.

Wij leveren een spekband van hardsteen. Geen Chinees hardsteen, maar kwalitatief Belgisch hardsteen. Dit is een materiaal wat niet snel kapot gaat en jarenlang mee gaat. Omdat ieder gebouw anders is, leveren wij spekbanden die speciaal voor u op maat gemaakt zijn en zodat we voor ieder gebouw een juiste oplossing hebben.

Wilt u meer informatie of een prijsoverzicht ontvangen over onze Belgisch hardsteen spekband? Vraag dan een online offerte aan en wij vertellen u graag meer over onze specialisaties en adviseren u graag over wat de beste oplossing voor u is.