Materiaal

Belgisch hardsteen

Eigenschappen Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen ook wel arduin genoemd. Is een kalksteen, die zich kenmerkt door veel versteende resten van leven uit de zee.

Veel mensen denken dat Belgisch hardsteen niet krast/vlekt. Ja, Belgisch hardsteen is hard, maar niet zo hard dat het niet kan krassen/vlekken. De fijne krasvorming in de steen hoort bij de eigenschappen van deze natuursteen. Deze krasjes zorgen doorgaans voor een karakter dat deze steen jaar op jaar meer karakter geeft.

De dichtheid van een natuursteen bepaald voor een groot deel de vlekgevoeligheid van een natuursteen. De Dichtheid van een natuursteen wordt uitgedrukt als “Schijnbare Dichtheid kg. / m3” De schijnbare dichtheid van Belgisch hardsteen is 2687. Dit zegt u misschien niets, maar dit betekend dat deze hardsteen genoeg zuiging heeft om hem goed te impregneren, zodat u een vloer heeft die heerlijk in het gebruik is. De standaard zuiging ligt overigens te laag om de Belgisch hardsteen kwetsbaar te noemen.

Belgisch harsteen polijsten

Het onderhoud van uw natuurstenen vloer is ook heel belangrijk. Naast het plaatsten van Belgisch hardsteen is het ook mogelijk om een Belgisch hardstenen vloer te polijsten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Of bekijk de pagina over natuurstenen vloer polijsten.

  • Belgisch Hardsteen