Toepassing

Deurdorpels

Een natuursteen deurdorpel die aansluit bij uw wensen

 

Wat is een deurdorpel?

Een deurdorpel wordt ook wel een drempel genoemd en is een dorpel om de kier tussen vloer en deur dicht te maken. Als de deur binnen in huis gesloten is dan is er zonder drempel nog een ruimte over, waar tocht en geluid doorheen kan komen. Veel mensen ervaren dit als vervelend, en kiezen er dus voor om deurdorpels binnen te laten plaatsen. Ook wordt er voor deurdorpels gekozen omdat men dit volledig vindt aansluiten bij hun interieur. Een deurdorpel buitendeur zorgt ervoor dat water dat van de deur afloopt, niet in de spouwmuur trekt. Hiermee beschermt het de constructie die om de deur gebouwd zit en beschermt het kozijnen tegen vocht.

 

Verschillende soorten deurdorpels

Er zijn verschillende soorten deurdorpels, net als dat u voor vensterbanken en brievenbussen veel keuze heeft, is dit hier ook het geval. Zo kunt u een deurdorpel kiezen die volledig aansluit bij uw wensen. Maar welke soorten deurdorpels zijn er dan? We hebben ze in diverse maatvoeringen, dus laat u door ons gerust adviseren. U wilt natuurlijk dat u een goede keuze maakt en de deurdorpel een lange tijd meegaat. Belgisch hardsteen is dan de beste keuze, het heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk schoon te houden. Hierdoor heeft u bijna geen omkijken bij het onderhoud van de deurdorpel en kunt u lang blijven genieten van deze kwalitatieve dorpels.

 

Zelf een deurdorpel plaatsen?

U kunt er ook voor kiezen om een dorpel zelf te plaatsen, maar dit vergt wat kennis van bepaalde technieken. Wilt u zeker weten dat de dorpel juist gemonteerd wordt voordat het werk opnieuw verricht moet worden? Laat het werk dan uitvoeren door een professional.
Koen Sterken levert binnen- en buitendeurdorpels van natuursteen. Niet van Chinees hardsteen, maar van echt Belgisch hardsteen, wat van hoge kwaliteit is en daardoor jaren meegaat. Wilt u uw deurdorpel vervangen? Dat kan natuurlijk ook. U of uw aannemer verwijdert dan de oude dorpel en wij leveren u een nieuwe in dezelfde maat.

 

Persoonlijk advies nodig voor dorpels?

Koen Sterken levert deurdorpels in verschillende soorten en maten. Ook kunnen ze speciaal voor u op maat gemaakt worden. Wilt u meer informatie over wat voor soort deurdorpels geschikt voor u zijn of al direct een deurdorpel kopen? Of wilt u meer informatie over een deurdorpel plaatsen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en laat u adviseren door onze specialisten. Wij helpen u graag verder om de juiste keuze te maken.

 

Koudebrug deurdorpel: een nieuwe oplossing!

Koen Sterken Natuursteen heeft speciale Stena deurdorpels ontwikkeld. Bij deze dorpels is in zowel de dorpel als de verhoogde neut een isolerend materiaal aangebracht. Hierdoor wordt het zeer nadelige effect van een koudebrug voorkomen. De dorpel kan zo laat mogelijk in het bouwproces worden aangebracht, zodat ook het risico van vervuiling en/of breukschade wordt beperkt.