Materiaal

Composiet

Wat is nu eigenlijk composiet?

Composiet is een materiaal dat bestaat uit samengeperste materialen. Hars is een van de materialen die gebruikt wordt om vorm te geven en de andere materialen bij elkaar te houden, dit wordt ook wel de matrix genoemd. Verder zijn er verschillende versterkingsmaterialen van vezels en weefsels die ervoor zorgen dat het materiaal een zware belasting aan kan. Door de samenstelling van de verschillende materialen is composiet een ideaal materiaal voor verschillende producten.

Waar wordt composiet voor gebruikt?

Composiet wordt onder andere gebruikt in de scheeps- vliegtuigbouw, maar ook voor sportatributen bij wielrennen, of en autosport. Daarnaast wordt het onder meer gebruikt voor een dorpel, bijvoorbeeld een binnendorpel, deurdorpel of raamdorpel, maar het kan ook gebruikt worden als keukenblad of voor in de vensterbank. Er zijn dus diverse producten en benodigdheden waar dit materiaal voor gebruikt kan worden.

Eigenschappen Composiet

De eigenschappen van composietsteen verschillen per soort en hangen samen met het soort natuursteen dat is gebruikt: graniet, kwarts of marmer. Welke soort composietsteen u bij ons ook uitzoekt., u kunt rekenen op de volgende positieve eigenschappen:

  • Er zijn composietstenen die harder dan glas zijn. en dus dan ook zeer geschikt voor keukenbladen/open haard plateau’s.
  • het materiaal is ontzettend sterk en vrijwel kras- en stootvast
  • de bladen kunnen in alle mogelijke kleuren worden gemaakt. Door de constante samenstelling is er bovendien bijna geen kleurverschil tussen de verschillende bladen
  • sommige composietsteen zijn zelfs vlekvrij en hygi├źnisch
  • het materiaal is onderhoudsvriendelijk.

Verschillende materialen

Zijn natuursteen en composiet hetzelfde? Het antwoord op deze vraag is nee. Er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee soorten. Natuursteen is een 100% natuurlijk product, terwijl composiet bestaat uit meerdere materialen die samengeperst zijn tot 1 materiaal. Is het natuursteen beter of juist andersom? Nee, welk soort jij kiest is totaal afhankelijk van wat jouw wensen zijn, waar het materiaal gebruikt wordt en wat je zelf uiteraard mooier vindt. Composiet is iets fijner materiaal qua onderhoud, want het is makkelijker te reinigen, maar natuursteen geeft weer minder snel vlekken. Er zitten aan beiden voor- en nadelen als je ze met elkaar vergelijkt, maar het is maar net hoe je ermee omgaat en wat je ervoor over hebt om het mooi te houden.

Wil je graag meer informatie over onze composieten keukenbladen of andere toepassingen? Neem dan contact met ons op of vraag en vrijblijvende offerte aan als je geïnteresseerd bent. Onze specialisten nemen graag een aantal zaken met je door om tot de beste keuze en het mooiste resultaat te komen.

  • Composiet